Aanmelden van uw kind

Het kiezen van een school voor uw kind is een hele belangrijke stap voor u als ouder. Een spannende en leuke stap die u, als het goed is, voor in ieder geval 8 jaar maakt. Op Montessorischool Oog in Al vinden we het daarom belangrijk u te helpen met het maken van de juiste keuze.
Kennismaken met de school
We zijn een openbare montessorischool. Iedereen is welkom op onze school. We vinden het belangrijk dat ouders zich kunnen vinden in de montessorivisie en zich aansluiten bij de uitgangspunten van het openbaar onderwijs. Omdat we een montessorischool zijn, nemen we ook kinderen aan buiten ons postcodegebied. We hebben een regiofunctie voor Utrecht en omstreken.

Indien er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, geven we voorrang aan kinderen uit onze directe omgeving (postcode 3531, 3532, 3533, 3534, 3541 en de wijk Leeuwensteyn). Er worden per kalenderjaar circa 48 leerlingen aangenomen voor groep 1.

Rondleidingen

We geven weer rondleidingen! De rondleidingen worden op een veilige manier gegeven door te werken met een kleinere groep genodigden. We nemen de richtlijnen rondom corona in acht. Zo kunnen ouders de schoolsfeer proeven op een veilige manier.

De rondleidingen starten om 9:15 uur:

• vrijdag 17-9-2021 9:15 - 10:15 uur

Naast de fysieke informatieochtend is er ook een digitale rondleiding beschikbaar.

Heeft u interesse in dé Montessorischool Oog in Al? Neem dan contact op met onze onderwijssecretaresse Shadi Aminian | shadi.aminian@spoutrecht.nl.

We laten u graag onze mooie school digitaal en/of fysiek zien!

Belangstelling

Kinderen kunnen vanaf de derde verjaardag aangemeld worden. Eerder is wettelijk niet mogelijk. Na de rondleiding op de school kunt u uw belangstelling voor de school kenbaar maken. U krijgt na de rondleiding hiervoor een formulier mee. We zullen uw gegevens noteren en u een aanmeldformulier toesturen, zodra uw kind 3 jaar is.

Aanmelding (voor leerlingen geboren voor 1 oktober 2018)

U kunt uw kind (vanaf 3 jaar) aanmelden met behulp van het inschrijfformulier. Na de aanmelding van uw kind ontvangt u na circa 2-3 weken (buiten de schoolvakanties) bericht of we uw kind een plekje kunnen geven op school. Dit heeft te maken met het aantal aanmeldingen en de daadwerkelijke plekken op school. Mocht er geen plek zijn, dan kunnen we u op de wachtlijst plaatsen.

Aanmelden van kinderen geboren na 1 oktober 2018

De aanmelding voor een basisschool in Utrecht verloopt voor kinderen geboren na 1 oktober 2018 op een centrale manier. Meer informatie hierover vindt u vanaf 1 juli 2021 via de website: https://naardebasisschool.utrecht.nl

Vrijwel alle basisscholen in Utrecht en de gemeente Utrecht hebben afspraken gemaakt over deze nieuwe manier van aanmelden. Onze school neemt hier ook aan deel. Ouders kunnen voor hun kind elke school in Utrecht kiezen. De beschikbare plaatsen worden op dezelfde manier verdeeld. Zo hebben alle kinderen in Utrecht evenveel kans om op een school naar keuze te komen. Ouders weten snel op welke school er plaats is. Scholen weten op tijd welk kind er bij hen naar school komt. Alle kinderen maken, in een gelijke situatie, evenveel kans om op de school van hun keuze te komen. Als meer kinderen zich aanmelden dan er plaatsen zijn op onze school. Dan plaatsen we eerst de kinderen die voorrang hebben. De regels voor voorrang vindt u op de website hhttps://naardebasisschool.utrecht.nl/stap-3-verdeling-van-de-plaatsen/

Hoe verloopt het proces na plaatsing?

Als uw kind drie en half jaar is, ontvangt u van ons een intakeformulier via de e-mail, deze kunt u invullen en terug mailen. Op basis van deze informatie plaatsen wij uw kind in één van onze vier onderbouwgroepen.

Ruim 2 maanden voordat uw kind 4 jaar wordt belt de groepsleerkracht om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek maakt u ook afspraken over de wendagen. Deze vallen in de 2 weken voordat het kind 4 jaar wordt.

Zij-instroom

We hebben ook regelmatig te maken met leerlingen die later in hun schoolcarrière

bij ons op school instromen. Leerlingen zijn bijvoorbeeld verhuisd.

Hierbij hanteren we het volgende proces:

1. We kijken of we getalsmatig een onderwijsplek hebben binnen de jaargroep.
  2. We vragen u als ouders schriftelijk de vorige school toestemming te geven om school- en onderwijsgegevens met ons te delen middels een telefonisch gesprek. Door het gesprek met de huidige school krijgen we een goed beeld van de leerling en de onderwijsbehoeften. Regelmatig laten we leerlingen ook even één of meerdere dagen meedraaien bij ons op school om een goede inschatting te maken.
  3. Samen met de ouders en de leerlingen kijken we of Montessorischool Oog in Al de beste school is.