Zicht op ontwikkeling

Zien en gezien worden

Lijn van het kind

Elk kind heeft zijn eigen mapje genaamd ‘de lijn van het kind’. Daarin bevindt zich de planning van de week en bladen met werk waaruit kinderen kunnen kiezen.

Onderbouw

In de onderbouw leert het kind kiezen van het werk. Dit gebeurt vanuit de werkelijkheid, vanuit echt materiaal uit de kasten. De leerkracht stuurt indien nodig de keuze bij, zodat de kinderen kiezen uit werk wat hen verder ontwikkelt. 

Middenbouw

Hier wordt de planning van het kind deels ingevuld. In deze fase van het leven vragen kinderen meer hulp van de leerkracht. De planning is grotendeels ingevuld en rond groep 5 kunnen kinderen meer zelf plannen. 

Bovenbouw

In de bovenbouw is de planning van het kind vrijwel leeg. Ze vullen zelf in wanneer ze willen werken aan rekenen, taal, Engels, en vele andere vakken. Tijdens de werkperiode komt de leerkracht bij elk kind langs en kijkt samen met het kind of de planning past bij de werktijd.  

Hele fijne plek waar ik mijn dochter elke dag met plezier naartoe breng. Naast veel creativiteit, veel bijzondere activiteiten en uitjes, ook voor ouders.
David Wolff